هشتمین رویداد فیناپ با محوریت حوزه لندتک و پرداخت یارها
هشتمین رویداد فیناپ با محوریت حوزه لندتک و پرداخت یارها
هشتمین رویداد فیناپ پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ در پژوهشکده انرژی دانشگاه شریف با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از مدیران، متخصصان و علاقهمندان به حوزۀ فینتک و نیز اصحاب رسانه، با پرداختن به موضوعاتی چون لندتک، پرداختیاری، فیلترینگ و احرازهویت برگزار شد.
امیر حق رنجبر
مدیرعامل شرکت ایران رنتر به معرفی LendTech و فرصتها و چالشهای آن در ایران، پرداخت. لندتک استفاده از فناوری در دریافت تسهیلات بانکی است و این چرخه و فرآیند را در خود ادغام میکند.
وی با بیان مشکلات گرفتن وام در ایران پروسه آنلاین، کاهش زمان، معتبران ناشناخته، افزایش شفافیت، نرخ مناسب و میکروکردیت را از ویژگیهای مثبت این استارت آپ برشمارد.
وی همچنین توضیحاتی در خصوص میکروکردیت کردن و وامدهی فردبهفرد در لندتک ارائه داد.
علیرضا هوشمند
همبنیانگذار رویداد فیناپ، در خصوص تاریخچۀ شکلگیری فیناپ و برنامههای آتی آن توضیحاتی ارائه داد.
او گفت: ایده شکلگیری فیناپ، 31 تیر 96 در نمایشگاه الکامپ با هدف تسهیل ورود و تعامل استارتآپها به حوزۀ فینتک شکل گرفت و اولین دورۀ برگزاری این رویداد 11 شهریور 96 با همکاری کافه IT و با برگزاری یک کارگاه آموزشی در خصوص بانکداری الکترونیک و پرداخت الکترونیک بود.
هوشمند، توسعه، آموزش و تعامل را از اهداف اصلی فیناپ عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف فیناپ، توسعه فینتک در تمام کشور بود و در این راستا رویداد فیناپ در شیراز برگزار شد و در سال جاری نیز سفر به کلانشهرها بهمنظور آشنایی بیشتر استارتآپها با سرمایهگذاران و تعامل میان آنها صورت میگیرد.
او با بیان اینکه تاکنون ۷ رویداد و دورهمی با محوریت تعامل میان استارتآپها، کمک به رشد و حل چالشهای حوزه فینتک توسط فیناپ برگزار شده است بخشهای جدید این رویداد را معرفی کرد. انتقال تجربه توسط راویان فیناپ، فرآیند شبکهسازی، برگزاری پنل و فیناپ پلاس را بهعنوان بخشهای جدید این رویداد معرفی کرد.
صادق فرامرزی
مدیرعامل سابق شرکت ایرانکیش و بنیانگذار PainTech و صابر خسروی، مشاور نوآوری بهعنوان راویان فیناپ تجربههای جذاب خود را بهصورت یک سخنرانیِ ایستاده برای شرکتکنندگان ارائه کردند.
فرامرزی از تجربۀ عبور از یک بحران در زمان مدیریت خود در مجموعه ایران کیش گفت؛ تجربهای که باعث شد او پی ببرد بحران میتواند در شرکتها باعث همدلی شود.
صابر خسروی بهعنوان دومین راوی به بیان تجربیات خود در حیطه استارتآپها و فینتک پرداخت. او در خصوص راهکارهای استارتآپها برای تسهیل تعامل با سیستم بانکی کشور مطالب جالبی را ارائه کرد.
بررسی فرآیند شبکهسازی از دیگر بخشهای برنامه بود که بیژن وثوقی مراحل و ویژگیهای این فرآیند را توضیح داد.
وی شبکهسازی را ساخت، حفظ و توسعه روابط خواند و گفت: هر زمان بتوانید ارتباطات را بسازید و پس از آن با پیگیری مؤثر و ادامهدار تعامل خود را با شخص مقابل بیشتر کنید و به درجهای برسید که آن شخص برای شما کاری انجام دهد در آن زمان شبکهسازی انجام شده است.
وثوقی کاهش هزینههای بازاریابی، ارتباطات جدید و ارجاعات، دیده شدن هرچه بیشتر، بهروز ماندن به معنای داشتن اطلاعات خاص، حل مسئله و به اشتراکگذاری دانش و تجربه را از دلایل اهمیت شبکهسازی خواند.
پنل تخصصی فیناپ
پس از استراحت و تعامل کوتاه میان استارتآپها و مدیران حوزه فینتک، پنل تخصصی فیناپ با حضور علیرضا هوشمند، دبیر پنل، مهدی طوبایی، معاون توسعه و نظارت شاپرک و مهدی عبادی، دبیر انجمن فینتک برگزار شد.
در این پنل تخصصی وضعیت پرداخت یارها، سیستم شاپرک، اقدامات صورت گرفته در خصوص مبارزه با سایتهای قمار و مواردی از این دست مورد بررسی قرار گرفت.
دبیر انجمن فین تک ایران، درباره علت طولانی شدن فرآیند پرداخت یاری در کشور گفت: در بسیاری از مواقع پرداخت یارها به اندازه کافی بر روی شبکه شاپرک فشار نیاوردند که این فرآیند بتواند زودتر محقق شود و به تبع آن این فشار از سوی شاپرک به بانکها بهمنظور پیشبرد این فرآیند صورت نگرفت.
عبادی درباره موضوع جاهطلبی فین تکها و پرداخت یارها در سیستم بانکی کشور گفت: در حال حاضر 200 میلیون تراکنش آنلاین در حال انجام است که تنها 6 میلیون آن توسط پرداخت یارها صورت میگیرد و اگر فین تکها جاهطلب بودند تعداد بیشتری از این تراکنشها توسط آنها صورت میگرفت.
وی در ادامه به برتری پرداخت یارها در مقایسه با پی اس پیها اشاره کرد و گفت: هماکنون تراکنش در لایه بالاتر مورد توجه پی اس پیها قرار دارد و نقش پرداخت یارها در لایه کوچکتر آن مشهود است و اگر جاهطلب بودند بهصورت حداقلی 2 مشتری در اندازه شهرداری داشتند.
عبادی خاطرنشان کرد: اگر پرداخت یارها خدمات سرویسهای پرداخت یاری را ارائه کنند هزینه تمام شده آن از پی اس پیها کمتر خواهد بود.
معاون توسعه و نظارت شاپرک با بیان اینکه در یک ساختار حاکمیتی پرداخت بانکی نمیشود از ابزارهای مالی جدید استفاده نکرد گفت: تعداد زیادی از افراد بهواسطه کلاهبرداری و خدمات غیرقانونی شبکههای قمار ورشکسته شدهاند و در این زمینه ابزار نظارتی دقیق نیاز است.
وی افزود: رگولاتوری ابزاری دو لبه است و همیشه حق هرکسی هست که در سیستم قضایی بتوانند از کسی شکایت کنند.
عبادی گفت: از سوی دادستانی به بانک مرکزی و شبکه شاپرک در خصوص برخورد با سایتهای قمار و شرطبندی ابلاغیهای صورت گرفته است و درصورتیکه سایت قمار و شرطبندی بخواهد از شبکه پرداخت کشور سرویس بگیرد در این مرحله وظیفه برخورد با شاپرک است.
وی افزود درصورتیکه این سایتها بخواهند بر پایه کریپتوکارنسی و کارت به کارت فعالیتهای خود را انجام دهند بانک مرکزی مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت ولی در حوزهای که بانک مرکزی مسئول دانسته شده است باید این مسئولیت انجام گیرد.
در خاتمه، بخش جدید رویداد با نام فیناپ پلاس با حضور جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت کل دادستان کشور و فضای مجازی و امیر مستکین، دبیر ارشد دیجیاتو با محوریت فیلترینگ و احراز هویت و اطلاعات کاربران برگزار شد.
جاویدنیا در پاسخ به سؤالی در خصوص خلأهای قانونی در ارتباط با فضای مجازی و عدم وجود ضمانت اجرایی در این قوانین گفت: ما به دنبال ایجاد یک استاندارد مشخص برای قوانین در این زمینه هستیم تا از حالت سلیقهای خارج شود.
وی درباره شرایط فیلترینگ کسبوکارها و صدمهای که از این موضوع میبینند گفت: در چند ماه اخیر سعی شد تغییراتی در این خصوص اعمال شود تا کسبوکارها بیش از این متضرر نگردند و بخشنامهای در این خصوص صادر شد که از اعمال سلیقهای در این زمینه جلوگیری شود و تلاش میشود استارت آپ ها و کسبوکارهای ثبت شده موردحمایت ویژه قانونی قرار گیرند.
گفتنی است، نظرسنجی جمعِ کل از دیگر بخشهای این رویداد بزرگ بود. در پایان اعضای تیم فیناپ در کنار مدیران حوزه فین تک و اصحاب رسانه عکس یادگاری گرفتند.
علاقهمندان به رویداد فیناپ و حوزه فین تک و استارت آپ میتوانند آخرین اخبار، اطلاعات و تصاویر رویدادهای فیناپ را در وبسایت این رویداد به نشانی finupevent.ir و شبکههای اجتماعی آن با آیدی finupevent دنبال کنند.
نظرات کاربران
نظراتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.