گزارش دوازدهمین دوره از رویدادهای DMOND Meetups

نویسنده: مدیر سایت ۰۸ خرداد ۱۳۹۷

در تاریخ 7 خردادماه 97 ، دوازدهمین دوره از رویدادهای DMOND Meetups با محوریت موضوع ترندهای تکنولوژی در حوزه بانکداری برگزار شد. در ابتدای رویداد، تیزر معرفی شتابدهنده دیموند پخش شد و آقای ملکی CTO مجموعه دیموند،  توضیحاتی در مورداین شتابدهنده، فعالیت های آن و روند برگزاری رویداد ارائه کردند. سپس 10 ترند اصلی این حوزه و سرفصل های مورد بحث را توضیح دادند و از شرکت کنندگان خواستند هرکس تجربه یا تخصصی در این زمینه دارد، آن را با سایرین به اشتراک بگذارد.

چرا بانک ها باید به حوزه فین تک وارد شوند؟

در این سرفصل به رد شدن سیستم های بانکداری و موسسات مالی از روش سنتی و نیاز مشتریان به خدمات جدیدی از جمله موبایل بانک ها، پرداخت های اینترنتی و انواع خدمات بانکی اشاره شد که استارتاپ های حوزه فین تک می توانند این نیاز را رفع کنند اما با مشکلاتی نظیر بازاریابی و تامین سرمایه مواجه هستند و همکاری برد برد میان
آن ها منجر به مواردی مثل BNP Paribas ، Startup Camp Deulsche Bank و … شده است. سرمایه گذاری در این حوزه از سال 2013 تا 2016 حدود 62 میلیارد دلار بوده است.

Open API

Open API ها این امکان را به استارتاپ ها می دهند تا روی بستر و زیرساخت های بانک اپلیکیشن یا خدماتی را ایجاد کنند و اطلاعات را در اختیار آن ها قرار می دهد. دو شرکت کننده از تجربه منفی خود در استفاده از Open API بانک ها صحبت کردند و به ضعف و غیر کاربردی بودن اطلاعات آن ها اشاره کردند. در ادامه پروژه Open Bank و چند نمونه موفق معرفی شد.

شرکت کننده دیگری ضعف در قوانین بانکداری در این حوزه را موثر بر غیر کاربردی بودن API ها دانست و معتقد بود که قوانین دقیقی برای مباحث Crowd Funding ، Open API و امثال آن ها در نظر گرفته نشده است.

حمله های سایبری

در سال 2015 حدود 400 میلیارد دلار هزینه و سرمایه گذاری برای جلوگیری از این حمله ها در حوزه بانکی انجام گرفت و در مورد امنیت سایبری در فضای بانکداری ایران صحبت شد.

Cloud Services

امروزه به دلیل استفاده از سرویس های ابری، تعداد Data Centerهای شرکت های بزرگ رو به کاهش است و بیشتر اطلاعات خود را در فضای ابری ذخیره می کنند. همچنین برای استارتاپ ها و شرکت های بزرگ توصیه می شود به جای پرداخت هزینه های کلان برای این Data Center ها از سرویس های ابری استفاده کنند.

واقعیت مجازی VR

در این حوزه به شعب مجازی بانک ها و سرویس های مکان محور اشاره شد که دسترسی به خدمات را برای مشتریان بانک ها بسیار ساده می کند. یکی از شرکت کنندگان به بازی Pokemon go اشاره کرد و استفاده برخی مغازه ها از جهت دهی مکانی این بازی برای دیده شدن محصولات ویترینشان.

BlockChain

بلاکچین به عنوان یک زیرساخت فنی بسیار توانمند با امنیت بالا، به عنوان یک سرویس پر کاربرد در حوزه بانکداری معرفی شد. استفاده از این بستر تمرکز اطلاعات در یک جایگاه را از بین می برد و نیازی به شخص سوم برای نظارت یا تایید نخواهد بود. (مقاله ای در این زمینه)

یکی از شرکت کنندگان معتقد بود که استفاده از بستر Blockchain حتی تعداد شعب بانکی را کاهش خواهد داد.

مهمان دیگری به LC های بین بانکی اشاره کرد که در حال حاضر عمدتاً دستی انجام می شود ولی سازمان IBM اولین سازمانی است که این فرایند را روی بستر بلاک چین انجام می دهد. همچنین در ادامه در مورد فلسفه تشکیل هر یک از Coin های دیجیتال مثل بیت کوین یا ریپل صحبت کردند. در تکمیل صحبت ایشان، مهمان دیگری به برخی موارد کاربرد این کوین ها از جمله پولشویی و پرداخت های آنلاین اشاره کردند.

هوش مصنوعی (AI)

برخی بانک های بزرگ دنیا در این حوزه سرمایه گذاری های کلان انجام داده اند و به گفته یکی از حضار، برخی شرکت ها از این تکنولوژی برای پردازش داده ها و پیش بینی وضعیت بازار در یک ساعت آینده استفاده می کنند. ایشان افزود که در فضای پزشکی از این تکنولوژی می توان برای پیش بینی روند بهبود بیماران استفاده کرد که در انگلیس در حال اجرا است.

امنیت و شناسایی

بانک ملت اولین بانک ایرانی بود که برای جلوگیری از دزدی، از اثر انگشت در موبایل بانک های خود استفاده کرد. در سال 2015 حدود 13 میلیون دلار خسارت سرقت های مالی و احراز هویت در امریکا تخمین زده شد و این مبلغ کلان نشان دهنده ضعف این حوزه و نیاز به سرمایه گذاری برای ایجاد امنیت است.

در این قسمت از رویداد، بررسی ترند های تکنولوژی بانکداری به پایان رسید و از شرکت کنندگان دعوت شد که به ادامه بحث و شبکه سازی به صورت فردی بپردازند. حضار تا ساعتی مهمان شتابدهنده دیموند بودند و در گروه های چند نفره به صحبت و انتقال اطلاعات پرداختند.

 

اشتراک گذاری:
Related news

نظرات کاربران

نظراتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.

Copyright © 2019 DMOND Inc. All rights reserved