5 روش برای تخمین اندازه بازار

بازاریابی درون‏گرا یا ربایشی
نویسنده: مدیر سایت ۲۱ شهریور ۱۳۹۶

مطالعه اندازه بازار به شما کمک می کند تا بتوانید تفاوت بین بازار کل موجود (کل درآمد قابل کسب) و بازار قابل دسترسی خودتان (بخشی از کل بازار را که می توانید تصرف کنید) را تشخیص دهید. همچنین محاسبه اندازه بازار به شما درکی از روند بازار ارائه می کند و سرنخ هایی از جهت حرکت بازار به شما می دهد تا در صورت متاثر شدن اندازه بازار خودتان از ورود کالاهای جایگزین یا مشابه، از آن باخبر شوید. در ادامه به توضیح 5 روش برای این محاسبات می پ

ردازیم:

1- زیرمجموعه های بازارتان را شناسایی کنید؛

حتی بزرگترین شرکت ها هم تمام بازار را در اختیار ندارند. بر مشتریان اولیه خود تمرکز کنید و قبل از گسترش کار، مطمئن شوید که به گروهی از این مشتریان اولیه دسترسی دارید.

2- محاسبه اندازه بازار را از بالا به پایین انجام دهید؛

ابتدا اندازه کل بازار موجود را در نظر بگیرید. سپس با توجه به سهم احتمالی رقبایتان، سهمی واقع بینانه از آن بازار را برای خودتان محاسبه کنید.

3- تحلیلتان را از پایین به بالا انجام دهید؛

تخمین بزنید که می خواهید کجا محصولتان را به فروش برسانید، چه مکان هایی را می توانید در اختیار داشته باشید و چقدر از کالاهای رقیب شما در این مکان ها فروخته می شود. سعی کنید تا حد امکان هدف گرا باشید. این به شما کمک می کند تا بتوانید رشد واقعی 5 سال آینده تان را ببینید. سپس محاسبات خود را با کل بازار موجود مقایسه کنید.

4- به رقابت موجود توجه کنید؛

صنعتی که در آن قرار دارید چقدر اشباع است و پیشگامان آن چه بنگاه هایی هستند؟ اگر شما تنها تولید کننده محصولی خاص در صنعت هستید، احتمال دارد که نیمی از بازار را در اختیار بگیرید. ولی به عنوان مثال اگر میخواهید یک خط هواپیمایی جدید تاسیس کنید احتمال به دست آوردن حتی 10 درصد از بازار هم بعید به نظر می رسد.

5- اندازه راکد بازار را محاسبه کنید؛

فعالیت در یک بازار راکد شما را دچار رقابت شدیدی می کند، چون هر ساله باید برای مشتریان ثابتی با دیگر بنگاه ها رقابت کنید. بنابراین باید نسبت به روند حرکت بازار در بلند مدت آگاه باشید.

واقع بین بودن در رابطه با فعالیتتان، مهمترین بخش تخمین اندازه بازار است. به این معنی که نه فقط در رابطه با کالا یا خدمت خود، بلکه در رابطه با خواسته ها و نیازهای مشتریان هم باید بی طرف و هدف گرا باشید. در غیر این صورت ممکن است به بازار کوچکی محدود شوید.

https://www.entrepreneur.com/article/270853

اشتراک گذاری:
Related news

نظرات کاربران

نظراتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.

Copyright © 2019 DMOND Inc. All rights reserved