8 گام پیاده سازی گیمیفیکیشن برای افزایش مشارکت کاربران
حتی اگر اپلیکیشن شما دارای ارزش افزوده باشد، کاربران بعد از مدتی علاقه ی خود را به راحتی فراموش خواهند کرد. بدون توجه به هسته اصلی فعالیت برنامه، کاربران در کنار برنامه اصلی احتیاج به هیجان نیز دارند تا بتوانند به استفاده از اپلیکیشن شما ادامه دهند. اینجا جایی است که گیمیفیکیشن خود را نشان می دهد. گیمیفیکیشن یکی از تکنیک های بازاریابی است که کاربران را به مشارکت در برنامه و دریافت جایزه تشویق می کند.
گیمیفیکیشن شامل استفاده از اصول و المان های طراحی بازی در یک محیط غیر بازی است.
بازی های ساده با جایزه به طرز شگفت آوری می توانند باعث افزایش مشارک کاربران شود. یک برنامه مسافرتی با مسابقه عکاسی، دادن یک مدال برای بیش از ۱۰ بار استفاده از برنامه، معرفی شدن برای شکستن رکورد دوستان، تمام این موارد باعث می شود کاربر برنامه را باز نموده و شروع به استفاده از آن نماید.
مراحل هشت گانه پیاده سازی گیمیفیکیشن:
۱- ایجاد اهداف مشخص
فعالیت اولیه برای تعریف یک استراتژی خوب، مشخص نمودن اهداف کسب و کار و در کنار آن برنامه ریزی برای پیاده سازی گیمیفیکیشن است. در نظر گرفتن اهداف به شما کمک می کند که استراتژی بازی سازی مناسبی برای برنامه خود قرار دهید.
۲- مخاطبان هدف خود را مشخص نمایید
از جمله گروه سنی و علایق آنها. رفتار مشتریان خود را آنالیز نمایید، ارزیابی و آنالیز تاثیر بسیار زیادی در تعریف استراتژی و چگونگی عملکرد آن دارد.
۳- مسیر کاربر
قبل از ایجاد پیش نویس استراتژی و شروع طراحی، انتظارات مشتریان را شناسایی نمایید. مسیر به هر حال مربوط به مشتریان است نه شما. تجربه گیمیفیکیشن را طوری طراحی نمایید که کاربران همواره در برنامه مشارکت داشته باشند و در هیچ قسمت آن علاقه ی خود را از دست ندهند.
۴- گیمیفیکیشن واقعی باشد
جوایز قابل دستیابی مثل امتیازات، مدال ها و تخفیفات به نظر واقعی تر هستند و به برنامه ی شما ارزش می دهند. سعی کنید جوایز غیر واقعی به کاربران ارائه ندهید.
۵- ساده باشد
طراحی شما مشخص می کند که برنامه ی شما چگونه با کاربران ارتباط برقرار می کند. سعی کنید ساده باشد، زمانی که قوانین بازی شما پیچیده باشد، کاربران گیج خواهند شد.
۶- پلتفرم های اجتماعی
زمانی که صحبت از پیاده سازی گیمیفیکیشن می شود، پلتفرم های اجتماعی نباید فراموش شوند. فراموش نکنید که از پلتفر هایی مثل Facebook یا Twitter در بازی خود استفاده نمایید. این امر به کاربران کمک می کند تا بتوانند موفقیت های خود را در آنها به اشتراک گذاشته و احساس خوبی داشته باشند.
۷- بازخوردهای کاربران را دریافت نمایید
بازخوردها و نظرات مشتریان را به طور مرتب چک کنید. استراتژی بازی خود را بر اساس این نظرات به روز رسانی نمایید.
۸- به کاربر اجازه دهید رییس باشد
زمانی که کاربران مسئول باشند یا احساس کنند که در تصمیم گیری آزاد هستند، انگیزه پیدا می کنند. ویژگی هایی اضافه نماید که کاربر را مجذوب نماید. برای این کار از UX کمک بگیرید.
نمونه های موفق استفاده از Gamification
شرکت Nike با بازی وار ساختن نرم افزارش آن را جذاب نموده. کاربران می توانند فعالیت جسمانی خود را وارد نموده و در ازای آن سوخت دریافت نمایند. هرچه سوخت بیشتری دریافت کنند، شانس بیشتری برای باز کردن جوایز دارند. تعداد زیادی از مردم با تشکر از این برنامه به اهداف بدنسازی خود دست یافتند و این کار باعث مشارکت کاربران در برنامه Nike شد.
Starbucks یک سیستم وفاداری در داخل برنامه خود ایجاد نموده است. این برنامه اجازه می دهد در ازای هر سفارش ستاره دریافت نمایید و این ستاره ها بعدا برای دریافت جایزه استفاده می شود.
نظرات کاربران
نظراتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.